sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Possunsisäfilettä lisukkeineen ja puolukkakiisseliä

 Pitkästä aikaa valmistin possun sisäfileestä pihvit ja niille kylmän
 aurajuustokastikkeen. Lisukkeeksi mehevän hyvää keltanaurisraastetta, perunasosetta ja
alkupalaksi sekä lisukkeeksi mandariinisalaattia.
Jälkiruokana perinteistä puolukkakiisseliä kermavaahdolla

 Keltanaurisraaste syntyi raastaen kutterilla. Ripaukset ruususuolaa ja sokeria mukaan.
Salaatissa Ruustinnan salaattia, mandariinilohkoja, ripaukset sokeria,
suolaa ja mustapippuria. Päälle oliiviöljyä ja mandariinimehua sekä kurkkua.
Aurajuustokastike, turkkilaista jogurttia, aurajuustomurua, mustapippuria, 
ripaus sokeria ja persiljasilppua.
 
 Possun sisäfileen leikkasin paloiksi ja muotoilin pihveiksi.
Marinointiliemi;  1 1/2 dl appelsiinimehua,  1 rkl dijonsinappia,
1 tl sokeria, ripaus chiliä, 1 rkl tuoretta timjamia, 1 rkl tuoretta oreganoa
Sekoita marinadi ja kaada nuijittujen pihvien päälle. Anna marinoitua 1/2 tuntia.
Ruskista pihvit kuumalla pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Nosta pihvit uunivuokaan. Kaada mukaan hieman marinointilientä.
Anna kypsyä 180-asteessa noin 10-15 minuuttia.  
 
Puolukkakiisseli
Puolukkasurvosta n 3 dl vettä 5 dl, keitä 10 minuuttia. Siivilöi.
Mausta fariinisokerilla, kiehauta. Suurusta 3 rkl perunajauhoja ja 1 dl kylmää vettä.
Annostele. Lisää päälle kermavaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.