lauantai 12. joulukuuta 2015

Makaronilaatikko

 Vielä ei ole jouluruokien aika, vaan hyvin sopii syödä perinteisiä ruokia
herkkuja odotellessa. Eipä tässä mitään erikoista ole siis makaronilaatikossa.
Hyvää kotiruokaa. Makaronilaatikkoa ei vain kovin usein tule tehtyä.
Laatikkoruuat sopivat hyvin joulukiireiden keskellä. Laatikothan valmistuvat kuin 
itsekseen uunissa. Helppoa ja nopeaa.. 

600 g makaronia, keitä suolalla maustetussa vedessä n 9 minuttia, valuta
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl juoksevaa kasvisrasvaa
400 g nauta 10% jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl paprikaa jauheena
ripaus mustapippurirouhetta

3 munaa
1 dl kermaa ja 6 dl rasvatonta maitoa
1 tl suolaa 
juustoraastetta
 Kuumenna rasva pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota hetki.
Lisää jauheliha ja ruskista kevyesti. Lisää mausteet.
Sekoita jauheliha makaronien joukkoon ja kaada uunivuokaan.
Vatkaa munat, kerma, maito ja suola.
Kaada vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 200-asteessa noin 35 minuuttia. 
Persiljaa pinnalle.

Makaronilaatikon kanssa vain tomaattia ja oreganoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.