sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Poronkäristys


Olipa hyvää ruokaa tänään. Poronkäristys maistui puolukkahillon, naurisraasteen ja
 punajuurisalaatin kera. Mietinkin, että tämä sopisi myös joulupöytään.
Kinkun voisi korvata mainiosti poronlihalla, fileenä, käristyksenä ja paistina.
Kylmänen on pakastanut tämän käristyslihan ja heillä on hyvä ohje  pussinkyljessä.
Pienin muutoksin toteutin ohjeen mukaisesti.
 
 Ensin ota käristysliha pakasteesta huoneenlämpöön ja anna sulaa
40-60 minuuttia, jääkaapissa 2-3 tuntia.
270 g käristyslihaa
3 rkl kasvis/voi juoksevaa rasvaa
3 siivua pekonia silputtuna, ripaus suolaa
2 dl vettä
Kuumenna paistinpannukeskilämpöiseksi. Sulata rasva pannulla.
Lisää pekonisilppu ja anna sen ruskistua, lisää suolaa.
Lisää käristyslihat pannulle ja ruskista.
Kaada lihojen päälle vesi ja anna kypsyä 1/2 tuntia kannen alla.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Lisukkeet
Perunamuusi, keltanaurisraaste, punajuurisalaatti ja puolukkahillo    
Pilko käristyksen pinnalle kesäsipulinvartta
Maistui hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.