Leivoin tänään 1964-vuoden keittokirjan ohjeen mukaan ison piparkakun.
Kyseessä on kuivakakku ja ilmeisesti Alma leipojana on antanut nimensä kakulle.
Selailen mielelläni vanhoja keittokirjoja. Usein muuntelen ohjeita.
Tämän kakun ohjeista muunsin kkp-mitan desilitroiksi. Oletan, että on talouksia,
joissa ei enää ole perinteisiä kahvikuppeja.
3 dl siirappia, käytin puolet muscovado- ja puolet vaaleaasiirappia
3 dl kermaa kevyesti vaahdotettuna
3 munaa ja 2 rkl sokeria
1/2 rkl hienonnettua pomeranssin kuorta
1/2 tl kanelia, 1 tl kardemummaa, 1/2 tl hienonnettua neilikkaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Siirappi vatkataan notkeaksi ja kuohkeaksi.
Lisätään sokerin kanssa vatkatut munat,
kermavaahto, mausteet ja viimeisenä jauhot, joihin on sekoitettu sooda.
Taikina kaadetaan esim silikonivuokaan (tämä on valintani), voitelin vuoan Floralla.
Paistetaan uunissa 180-asteessa n 1 tunti. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
Tämä kakku ei kaipaa päälle enää mitään makeaa ja kermaista,
Kaikki on jo itse kakussa.
Ostin tänään hyasintteja ja otin ne kuvaan mukaan.
Oi miten nätti kakku!
VastaaPoistaVuoka oli sopiva juuri tähän piparkakkuun. Kiitos Jaeil
VastaaPoista