keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Mansikka-mascarponekääretorttu

Tänään leivoin tutun reseptini mukaan kääretortun. Vaihdoin täytteen mansikoihin. Mansikoita on syötävä niin pitkään  kun niitä on tarjolla. Nopeasti syntyi tämä herkku kahvipöytään. Ohje on toteutettu joulukuussa 2010 aprikoosimarmeladilla.
Tein tänään muutakin postauksen arvoista, tomaattipastapaistosta, luumutomaattisalaattia ja persikka-juustosalaattia. Koska nyt on jo myöhäinen ilta, postaan niistä paremmalla ajalla.

Mansikka-mascarponekääretorttu

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja siivilöi seos vaahtoon. Sekoita varovasti taikinaksi. Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä taikina siihen suorakaiteeksi.
Levitä leivinpaperi pöydälle ja ripottele sille sokeria. Paista torttupohja 200-asteessa 7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille, vedä leivinpaperi varovasti pohjan pinnalta pois. Anna jäähtyä hetki.
Täyte
3/4 l tuoreita mansikoita
200 g mascarbonejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
Sekoita mascarpone tasaiseksi lisää vaniljasokeri ja kerma. Vatkaa sileäksi vaahdoksi. Viipaloi mansikat ja levitä torttupohjalle. Levitä pinnalle mascarponevaahto. Rullaa kääretortuksi. Säilytä kylmässä. Koristele tomusokerilla.

2 kommenttia:

  1. Siinäpä on nopea ja näyttävä torttu! Kääretorttua ei tahdo edes muistaa, vaikka se olisi vähärasvainen vaihtoehto ja aineksetkin löytyisivät aina kotoa.

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    Tämän voi tosiaan toteutta vaikka siinä vaiheessa, kun vieraat ovat jo tulleet.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.