Kesän kalaisa salaatti
Kypsennä ensimmäisenä kala, ihan mitä kalaa vain haluat. Minulla oli lohipala, jonka kypsensin sesamöljytilkassa ja maustoin perinteisesti, suola ja mustapippuri. Poistin nahan ja leikkasin lohen isohkoiksi suupaloiksi jäähtymään.
Kokosin salaatiksi salaattisekoitusta, kesäsipulisilppua, cantaloupemelonikuutioita, paprikasuikaleita, kurkkuviipaleita, kirsikkatomaattia. Kastikkeeksi pirskottelin oliiviöljy/sitruunaa. Päälle lohikuutiot. Sekoitin lohelle oman kastikkeen. Kermatilkalla ohennettua jogurttia, johon lisäsin hunajasinappia ja sokeria sekä mustapippuria. Lopuksi päälle mangoldia ja pikkubasilikaa.
Kokosin salaatiksi salaattisekoitusta, kesäsipulisilppua, cantaloupemelonikuutioita, paprikasuikaleita, kurkkuviipaleita, kirsikkatomaattia. Kastikkeeksi pirskottelin oliiviöljy/sitruunaa. Päälle lohikuutiot. Sekoitin lohelle oman kastikkeen. Kermatilkalla ohennettua jogurttia, johon lisäsin hunajasinappia ja sokeria sekä mustapippuria. Lopuksi päälle mangoldia ja pikkubasilikaa.
Ihanan kesäinen herkkusalaatti tulikin - ja oikein ruokaisa tuon hankkimasi kalan ansiosta :)
VastaaPoistaMausteinen Manteli,
VastaaPoistaMeillä pidetään salaateista ja kesällä ne ovat parhaimmillaan.