torstai 14. heinäkuuta 2011

Siikaa katkarapukastikkeella

Katselin MTV3:n aamun ruokaohjelmaa, jossa siika paistui voissa herkulliseksi. Oli melkein pakko ostaa tälle päivälle siikaa. Katkaravuista, joita oli pakasteessa, valmistin ohjelmaa peesaten kastikkeen. Kuten olen kai jo aikaisemmin maininnut, välttelen majoneesin käyttöä. Korvasin majoneesin turkkilaisella jogurtilla.
Varhaisperunat maistuvat edelleen hyviltä, niille riittää pelkkä pesu harjaamalla. Kuori on niin ohutta, että se lähtee hyvin pois.


Paistettu siika
Katkarapukastike
Perinteinen vihreä salaatti
 Katkarapukastike
100 g sulaneita valutettuja katkarapuja
1 dl turkkilaista jogurttia
vajaa desi kermaa
3-4 rkl kapriksia murskattuna
4-5 rkl hienonnettua tilliä
murskattua valkopippuria, suolaa, ripaus sokeria
Sekoita ainekset.
Paistettu siika 
Siikafileet (2kpl). Mausta merisuolaa, sitruunamehua, tuoretta tillisilppua, mustapippuria
Paista fileet kirnuvoissa molemmin puolin  Ensin nahkapuolelta.
Pese ja harjaa perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois. Lisää kattilaan voita ja anna perunoiden vetäytyä kannen alla.
Perinteinen vihreä salaatti 
Friseesalaattia, kesäpunasipulia, kurkkua ja tomaattia. Oliiviöljy/sitruunakastike, mausteet mustapippuri, suola, sokeri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.