perjantai 22. heinäkuuta 2011

Jauheliha-pastapaistos Kirsikkahillo

Keskiviikkona kypsytin uunissa  jauheliha-pastapaistoksen. Se oli perinteistä makaronilaatikkoa moninverroin parempaa. Helteellä on helppoa kypsytellä uunissa ruokaa. Tosin alkuvalmistelut tähän vaadittiin, mutta ne toteutuivat nopeasti. Juustokastike teki paistoksesta lasagnemaisen.
Kirsikat ovat kypsyneet. Poimin 2 litraa niitä pihapuusta ja keitin hilloksi. Nyt hillo on jäähtymässä ja käyn tässä välillä purkittamassa sen.

Jauheliha-pastapaistos  ( 8 annosta)
6 dl fusillipastaa
3 l vettä, 3 tl merisuolaa, 2 rkl oliiviöljyä
600 g naudanpaistijauhelihaa
2 -3 kesäsipulia
3 isoa valkosipulinkynttä (voi jättää poiskin)
2 tl ruususuolaa
1 tl maustepippuria
Juustokastike
50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 l rasvatonta maitoa
1 tl ruususuolaa
2 dl juustoraastetta esim emmental
Pinnalle
5-6 isoa luumutomaattia viipaloituna
2 dl juustoraastetta esim emmental
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.  Silppua kesäsipulit, kuullota niitä hetki rypsiöljyssä, lisää jauheliha ja ruskista kevyesti. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet, mausta suolalla ja maustepippurilla.
Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kuullota hetki. Lisää maito ja anna kastikkeen kiehua muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste ja suola.
Levitä voidellun uunivuuan pohjalle pasta ja jauhelihaseos. Kaada päälle juustokastike. Levitä pinnalle tomaattiviipaleet ja lopuksi juustoraaste.
Kuorruta ruoka uunissa 225-asteessa noin 20 minuuttia.

Kirsikkahillo
 
1 kg (2 l) kirsikoita
1/2 dl vettä
1/2 kg hillosokeria
Huuhtele kirsikat. Poista kivet, ne pullahtavat puristamalla helposti.  Mittaa kattilaan vettä, en tosin laittanut ollenkaan.  Lisää kirsikat. Kuumenna ja keitä 10-15 minuuttia. Sekoita hillosokeri vähitellen joukkoon.  Kiehauta ja anna kiehua hiljakseen 15 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä puoli tuntia.  Tämän jälkeen kirsikat eivät nouse enää pinnalle. Täytä puhtaat kuumat tölkit hillolla ja sulje heti. Hillo hyytyy vuorokauden kuluessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.