maanantai 13. syyskuuta 2010

Vihreäpunainen salaatti vuohenmaitojuustolla

Kevyttä mutta hyvää ruokaa tänään. Kävin lähikaupasta hakemassa rucolaa, vuohenmaitojuustoa ja Pyöreä karhu-näkkileipää. Kaapeistani löytyi lisää salaattiaineksia. Nyt oli salaattiaterian vuoro. Pehmeä täysrasvainen kypsymätön vuohenmaitojuusto on taivaallisen hyvää ja erinomaista salaattiin etenkin, jos salaatissa on rucolaa.
Rasvaprosentti tässä purkitetussa ranskalaisessa Chavroux:ssa on 14. Vähemmän kuin useissa kovissa juustoissa. Mikäli tämäniltaiseen MOT-ohjelmaan on uskomista,  eläinrasvat eivät ole haitallisia.

Vihreäpunainen  salaatti vuohenmaitojuustolla
Huuhtele salaatit ja kuivaa esim talouspaperiin. Revi pehmeälehtistä salaattia ja sekoita se Sorrin salaattisekoitukseen. Poista rucolan pitkät lehtiruodit ja levitä rucolan lehdet salaattiin. Sekoita oliiviöljy, punainen balsamico, sokeri ja mustapippuri sakenevaksi ja liruttele salaatille sekoittaen. Kuori kurkkua ja viipaloi salaattiin. Pese punainen paprika ja viipaloi ohuina salaattiin sekoittaen. Poista tomaatista kanta ja viipaloi salaatin päälle. Lopuksi ota vuohenmaitojuustosta lusikalla kokkareita salaatin pinnalle.
Nautin salaatista Pyöreä karhu näkkileivän kera. Tietysti maalaisleipä sopii myös tai mikä nyt sattuu kunkin oma mieluinen leipä olemaan. 

3 kommenttia:

 1. Nam tuli himo tuohon salaattiin!

  VastaaPoista
 2. Täältä löytyy aina niin ihania reseptejä.

  VastaaPoista
 3. Sort of Pinki,
  Helppoa ja hyvää. Vuohenmaitojuusto tekee siitä nautittavan.

  Tupu,
  Kiitos ihanasta kommentistasi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.