lauantai 11. syyskuuta 2010

Siikafileet porkkana-perunapyreellä, omena-puolukkakiisseli

Taas on lauantai ja kalapäivä. Mies osti torilta siikafileet. Kypsensin ne pannulla ja annoin olla uunissa sen hetken, kun viimeistelin porkkana-perunapyreen.
Puolukoita käytin kiisseliin, jonka pohjana oli omenamehu.

Siikafileet ja porkkana-perunapyree 
Leikkaa siikafileet  kolmeen osaan.  Mausta suolalla. Silppua valkosipulinkynsi. Lisää pannulle voita ja valkosipulisilppu. Paista siikafileet ensin nahkapuolelta ja ripota fileille mustapippuria. Käännä ja paista fileet toiselta puolelta. Aseta fileet uunivuokaan, siivilöi uunivuokaan pannun huuhdeliemi, lisää vuokaan hieman kermaa. Anna jälkikypsyä 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Pyree
4 perunaa
3 porkkanaa
1 punasipuli
keitinlientä, 2 rkl voita
suolaa ja valkopippuria
Kuori ja lohko perunat. Pese ja lohko porkkanat. Keitä kypsiksi. Silppua punasipuli ja kuullota pannulla. Soseuta perunat ja porkkanat, lisää joukkoon punasipulisilppu ja mausteet. Notkista hieman keitinvedellä. Sekoita joukkoon voi. Nauti siikafileiden kera.

Omena-puolukkakiisseli

4 dl omenamehua
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 dl puolukoita
Pinnalle sokeria ja tarjolle vietäessä jogurtti-vaniljavaahtoa
Mittaa nesteet ja sokeri kattilaan.  Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja liruta se kattilaan sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa. Lisää puolukat. Annostele kiisseli maljoihin. Ripottele pinnalle sokeria. Vatkaa maustamatonta jogurttia, tomusokeria ja vaniljakastiketta vaahdoksi, nostele annosmaljojen pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.