torstai 9. syyskuuta 2010

Kaalipataa broileripihveille ja ohukaisia

Tähän aikaan juures- ja vihannespeltojen sato on parhaimmillaan. Valkokaali on melkein ilmaista  0,49 euroa kilo. Ostin parikiloisen kaalin, josta riittää raaka-ainetta 3-4 kerraksi.  Kaalipata on hyvin klassinen ruoka. Nyt valmistin sen hieman modernimmalla tavalla. Vihreä pesto antoi padalle uuden maun.  Kookosmaidossa marinoidut broilerin fileepihvit sopivat kaalin seurana. Tosin kaalipata jo sinällään olisi ollut kevyt pääruoka.
Koska kookosmaitopurkista kului vain puolet marinointiin, olin ikäänkuin pakotettu käyttämään jäljellä olevan  kookosmaidon. Paistoin jälkkäriksi ohukaisia. Omenamehua  oli jääkaapissa ja sekin tuli käytettyä ohukaistaikinaan. 

Kaalipata ja kookosmaidossa marinoidut broilerifileet
700 g valkokaalia
1 keltasipuli
1 punasipuli
4 pientä kevätsipulia ja varren tyviosat
2 kotimaista omenaa
3-4 rkl valmista vihreää pestokastiketta
ripaus suolaa
Paloittele kaikki kasvikset. Omenoita ei tarvitse kuoria. Hauduta kasviksia kattilassa miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon pestokastike ja ripaus suolaa. Anna hautua kannen alla, tosin pidin kantta kaalin takia raollaan,  noin 10-15 minuuttia.
400 broilerin rintafileitä
Marinadi
2 dl kookosmaitoa
2 tl inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria, tikka masalaa, suolaa
Pyyhi broilerifileet ja halkaise ne kahtia. Sekoita marinadin ainekset. Laita fileet muovikelmupussiin. Kaada marinadi fileille tasaisesti pyöritellen. Sulje pussi ja laita kulhossa jääkaappiin noin 6-8 tunniksi. Voit tehdä tämän jo aamulla, niin illalla fileet ovat paistovalmiita. Paista fileet rypsiöljyssä kypsiksi. Jätä fileet pannulle ja kaada mukaan marinointiliemi. Anna jälkikypsyä miedolla lämmöllä. Nosta fileet annoslautasille kaalipedille.
Ohukaiset
2,5 dl kookosmaitoa, 1,5 dl omenamehua, 2 kananmunaa, vehnä- ja tattarijauhoja tarvittava määrä sopivaan sakeusasteeseen, 1/2 tl suolaa. Paistamiseen rypsiöljyä. Kokoa ohukaisista keko, väliin kirsikkahilloa tmv ja jogurtti-vaniljavaahtoa sokerilla makeutettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.