lauantai 4. syyskuuta 2010

Lohta chili-piparjuurikastikeella ja kukkakaalimoussea

Kuten tavaksi on jo tullut, lauantai on kalapäivä. Tänään ostin lohta, se on erityisesti miehen mieleen ja kyllä minäkin siitä pidän. Tänään lohi maistui taas erityisen hyvältä. Kastike sen teki ja kukkakaalimousse, joka on uusi tuttavuus. Nyt juuri kasvikset ovat parhaimmillaan, miksei niitä suosisi päivittäin. Muuten rucola salaattiin oli loistava valinta, sen maku yhdistyi hyvin kala-ateriaan.
Jälkiruuaksi tein tuoreista hedelmistä salaatin, sen postaan jossain vaiheessa.

Kukkakaalimousse
400 g kukkakaalia
150 g jauhoisia perunoita
150 g ranskankermaa
4 rkl vaaleaa mantelitahnaa (löytyy kaupan maustehyllyistä)
ruususuolaa
Huuhdo ja paloittele kukkakaali nupuiksi. Kuori ja lohko perunat pienehköiksi paloiksi. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi pois ja soseuta esim tehosekoittajalla. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää mantelimassa ja anna "sulaa" joukkoon sekoittaen. Pidä mousse lämpimänä lieden alimmalla teholla.
Paistettu lohi.
Leikkaa lohi noin 5 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Kypsennä ensin nahkapuoli alaspäin ilman rasvaa. Mausta fileet ruususuolalla, sokeriripauksella ja mustapippurilla. Käännä  ja kypsennä toinen puoli. Siirrä fileet uunivuokaan ja anna jälkipypsyä kiertoilmauunin 175-asteessa noin 5 minuuttia. Valmista sillä aikaa kastike.
Chili-piparjuurikastike 
Silppua pala mietoa chiliä. Sekoita 1 rkl ranskankermaa/per ruokailija ja 1 rkl Beceliä tmv/per ruokailija keskenään. Lisää 1 tl piparjuuritahnaa/per ruokailija, chilisilppu, hieman chiliä jauheena  ja ripaus sokeria. Sekoita tasaiseksi.
Salaatti sisälsi rucolaa ja pehmeää pienilehtistä friseetä. Ripaukset oliiviöljyä, suolaa, sokeria. Viipaleina ja lohkottuina keltaista kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.