tiistai 28. syyskuuta 2010

Ohra-kasviskeitto

Tämä keitto on italialaistyyppinen, mutta myös supisuomalaiselta kuulostava. Sitä se mielestäni myös oli. Mukailin italialaisen ohjeen omaan keittiööni sopivaksi. Ohrasuurimot tekivät keitosta ruokaisan ja tietysti toivat oman makunsa keittoon. Myös italialaisessa keitossa oli käytetty ohrasuurimoita eikä pastaa, kuten olisi voinut olettaa.
Muuten kokeilin ensimmäistä kertaa teflonpinnoitettua teräskattilaa, joka sopii induktioliedelle. Eipä ottanut maito pohjaan. Löysin kattilan Ikeasta muutama päivä sitten. Olin jo aika kauan etsinyt  maitokeitoksille sopivaa kattilaa, nyt tärppäsi.

Ohra-kasviskeitto
3/4 dl rikottuja ohrasuurimoita
puolikas kesäkurpitsaa
1 iso porkkana
pala kukkakaalta
1 purjon 15 senttinen alapää
2 laakerilehteä
1 l maitoa rasvaton
50  g voita
rypsiöljyä
suolaa, kuivattua persiljaa, mustapippuria
Pese kasvikset. Paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi, kesäkurpitsa hieman isommiksi ja irrota  kukkakaali nupuiksi. Suikaloi purjo. Kuumenna kattilassa voi ja rypsiöljy. Lisää joukkoon kasvikset ja mausteet. Ruskista kolmisen minuuttia.  Kaada joukkoon ohrasuurimot. Sekoita ja lisää maito. Kypsennä keskilämmöllä.
Pyöreä karhu-näkkäri sopi hyvin keiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.