sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Paneeratut possupihvit perunakakuilla, Porkkana-omenapatee jäätelöllä

Viljaporsaan ohutleike luki paketissa, otin sen marketin hyllystä. Ohuita ne olivatkin, siksi päätin paneroida ne kypsytettäväksi. Lisukkeeksi ajattelin ensin perunasosetta, mutta innostuin lopulta tekemään perunakakkuja. Tämä oli ensimmäinen kerta perunakakuille keittiössämme, mutta teen niitä jossain vaiheessa uudelleen. Kypsyivät saman aikaisesti  possupihvien kanssa uunin jälkikypsytyksessä. Ennen uunia molempia kypsytettiin ensin pannulla.
Porkkanoita oli jääkaapissa aika runsaasti. Valmistin niistä jälkiruokaa jäätelön kanssa syötäväksi.

Paneeratut possupihvit ja perunakakut
Ota porsaan ohutleikkeet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Nuiji niitä kevyesti. Paneerausta varten varaa kolmelle lautaselle paneeraustarvikkeet. Ensimmäiselle vehnäjauhoja, joihin sekoitat mausteet suolaa, mustapippuria, paprika- ja chilijauhetta, toiselle riko kananmuna ja sekoita mukaan 2 tl vettä, kolmannelle korppujauhoja. Tässä järjestyksessä kasta pihvit molemmin puolin. Ripauta pannulle rypsiöljyä ja nosta pihvit paistumaan. Ruskista keskilämmöllä parisen minuuttia per puoli. Jälkikypsytä uunin 150-asteessa noin 10-15 minuuttia.

Perunakakut
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna, kuullota ne öljytilkassa
400 g perunoita
1 omena
paprikajauhetta, mustapippuria, chilijauhetta ja suolaa
Kuori ja raasta perunat ja omenat. Lisää raasteeseen mausteet. Sekoita. Paista ohukaispannulla öljyssä keskilämmöllä 5 minuuttia.  Nosta kakut uunipellille leivinpaperin päälle paistopuoli alaspäin. Jälkikypsytä pihvien kanssa samalla kertaa noin 15 minuuttia.

Porkkana-omenapatee jäätelöllä
3omenaa

2 porkkanaa
1 dl rouhittuja pähkinöitä esim cashev
2 tl kanelia
1 rkl siirappia
1 dl ruokakermaa
Kuori ja raasta omenat.Raasta pestyt porkkanat. Sekoita raasteet ja lisää sekoittaen joukkoon pähkinärouhe, kaneli, siirappi ja ruokakerma. Kaada seos silikoniseen suorakaidevuokaan tai vastaavaan. Kypsennä 200-asteessa noin 20-30 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä. Leikkaa viipaleina jälkiruokalautaselle ja nostele mukaan vaniljakermajäätelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.