lauantai 27. toukokuuta 2017

Merilohifileet paistettuna

 Merilohifileet valmistin tänään yksinkertaisella tavalla pannulla paistaen.
 tämäon parhaimpia tapoja kypsentää lohifilee.
Jos olet tähän mennessä kypsentänyt lohen uunissa,
on aika kokeilla pannulla paistamista. Nahka saa olla fileessä paistamisen ajan.
Se poistetaan vasta syödessä.

Paistetut merilohifileet
Perunat ja salaatti    

Kuumenna pannulla tiriseväksi nokare voita
Paista lohifileet nahkapuoli alaspäin.
Mausta lohifilee, suola, mustapippuri, savupaprika
Käännä filee, kun nahka on rapea ja ruskistunut.
Alenna lämpöä ja jatka paistamista, kunnes lohi on kypsä ja sopivasti kiinteä.
Siirrä pannu levyltä ja jätä fileet odottamaan kattausta.

Kastike,  sekoita kermaviiliä, ripaus suolaa, mustapippuria, cajunia 

Pese lähiviljelijän perunat kuorineen. 
 Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
Halkaise perunat. 

Salaatti, pehmeää friseesalaattia, rypsiöljyä, kurkkuviipaleita, suolakurkkua,
mozzarellaa kuutuoiksi leikattuna.
Mozzarella sopii hyvin lohelle. Aionkin seuraavalla kerralla
hienontaa sitä lohelle kastikkeeksi.

Yksinkertaista, mutta hyvää.

2 kommenttia:

  1. Oi, kuinka yksinkertaista ja varmasti maistuvaa! Taidankin tällä viikolla yhtenä kalapäivänä paistaa lohen ohjeesi mukaan pannulla. Ja kiitos näistä ruokavinkeistä! Täältä löytyy aina hyvät ideat päivän ruoaksi, kun oma pää lyö tyhjää...
    Sanna

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Lohi on parasta yksinkertaisella tavalla valmistettuna (mielestäni)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.