perjantai 26. toukokuuta 2017

Sitruunarisotto ja broilerifileet

 Hyvää risottoa ja broilerifilee, tässä sopiva ja yksinkertainen yhdistelmä.
Kun risotosta on kyse, se on herkuttelua.

Sitruunarisotto
1 sipuli hienonnettuna ja 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl rypsiöljyä puristettua
3 dl risottoriisiä esim arborio
8 dl kiehautettua kasvislientä
1 pestyn sitruunan kuoriraaste
2 rkl puristettua sitruunamehua
mustapippuria
1 dl juustoraastetta
n 40 g voita / tai kasvisrasvaa
persiljaa hienonnettuna 
Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipuli ja valkosipuli.
Kuullota hetki ja lisää riisit. Kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.
Lisää kiehuvaa kasvislientä ja anna sen imeytyä riisiin.
Lisää sitruunakuoriraaste ja vähän kerrassaan lientä. Anna liemen imeytyä riisiin
sekoittaen ennenkuin  lisäät nestettä. Riisi kypsyy n 15-20 minuutissa sopivaksi.
Lisää sitruunamehu ja mustapippuri.
Sekoita joukkoon juustoraaste ja voi. Sekoita kunnes voi on sulanut.
Lisää annokselle silputtua persiljaa.

Broilerifileet pannulla paistaen. 
Ota broilerifileet (suolattu merisuolalla) huoneenlämpöön hetkeksi 
Pyyhi fileet ja mausta.
broilerimauste, curry, mustapippuri
Lisää pannulle rypsiöljyä.
Anna öljyn lämmetä sopivan kuumaksi ja nosta fileet pannulle.
Alenna lämpöä hieman ja paista fileet molemmin puolin kypsiksi.
Nauti risoton kera.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.