perjantai 12. toukokuuta 2017

Mehevä kaalilaatikko

Varhaiskaalta oli tullut kaupanhyllylle. Tietysti ostin sitä.
Niinpä meillä syötiin tänään kaalilaatikkoa. Se maistui kesäisen hyvältä.

Kaalilaatikko
1 dl rikottuja ohrasuurimoita vesitilkassa 20 minuuttia keitettynä
850 g varhaiskaali pilkottuna ja kova kanta poistettuna
1/2 l kasvislientä
1 sipuli pilkottuna ja 1 valkosipulinkynsi pienittynä, nokare voita
400g jauhelihaa nautaa 10%
1 tl mustapippuria, 1 tl paprikaa, 2 tl meiramia
1 tl suolaa
3 rkl fariinisokeria
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
Hauduta kaali kasvisliemessä n 30 minuuttia välillä sekoittaen.
Sekoita joukkoon kypsytetyt ohrasuurimot.
Kuumenna voinokare pannulla ja ruskista sipulisilppu ja lisää pilkottu valkosipulinkynsi.
Sekoita sipulit kaaliseokseen.
Kuumenna voinokare pannulla ja ruskista siinä jauheliha.
Mausta mustapippurilla, paprikalla ja meiramilla. Lisää suola.  Sekoita kaaliseokseen. 
Lisää mukaan fariinisokeri ja vatkattu kananmuna.
Sekoita tasaiseksi. Nosta seos voideltuun uunivuokaan.
Paista 180-asteessa n 45 minuuttia.
 
Kaalilaatikon seuraksi sopivat puolukat ja salaatti sekä kurkut.

2 kommenttia:

  1. Voi nam :) kaalilaatikko on niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin. Nyt kun on varhaiskaalta saatavillaon lopputulos mehevää.

      Poista

Kiitos kommentistasi.