lauantai 18. helmikuuta 2017

Broilerikeitto

 Tänään valmistin täyteläisen broilerikeiton uunibroilerin rippeistä.
Pilkoin jääneet lihat keittoa varten ja kiehautin luut vesitilkassa liemeksi.

Broilerikeitto
1 sipuli pienittynä
1 omena kuorittuna ja kuutioituna
2 rkl voi/kasvisrasvaa
1 tl currya ja ripaus suolaa
3/4 dl jasmiiniriisiä
2 perunaa lohkottuina
1 1/2 dl pilkottua kypsää broilerilihaa 
2 dl keitettyä broilerilientä ja 6 dl kuutiosta  kiehautettua kanalientä
pakastekasviksia 
1 1/2 dl ruokakermaa
Paloittele kypsä broileriliha
Kiehauta vesitilkassa ( 2 dl) broileriluut.
Hienonna sipuli ja kuutioi omena.
Kuullota sipuli kattilassa voi/kasvisrasvassa ja lisää mukaan curry ja omenakuutiot.
Jatka kuullottamista pieni hetki.  Lisää riisi ja broileriliemet.
Lisää perunakuutiot ja keitä n 15 minuuttia
Lisää pakastekasvikset ( esim kukkakaali-, porkkana-, herneseos)
Anna kiehua 5 minuuttia ja lisää ruokakerma, saa kiehahtaa muutaman minuutin.
 
Broilerikeitto oli täyteläistä ja hyvää.

2 kommenttia:

  1. Taas kerran mainio resepti ihmiselle, joka yrittää taas ekopaaston alkaessa välttää punaista lihaa;)
    Kivaa viikonloppua, Arlene!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Tämä oli todella täyteläinen ja samalla kevyt keitto.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.