tiistai 21. helmikuuta 2017

Banaani-limettikakku

 Pitkästä aikaa leivoin. Löysin kivan ohjeen banaanikakusta.
Toteutin pienin muutoksin kakun, joka oli juuri sopiva 18 senttiseen pikkuvuokaan.

Banaani-limettikakku  10-12 viipaletta

4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/4 dl vaaleaa ruokosokeria
1 tl limetin raastettua kuorta ja 1 rkl mehua
1 vatkattu kananmuna
1 isohko banaani muhennettuna
1 1/2 dl maustamatonta tuorejuustoa (käytin philadelphiaa)
n 1 dl sulttaanirusinoita
päälle tomusokeria
Voitele vuoka, voitele myös silikonivuoka jos käytätä sitä
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola.
Siivilöi kulhoon. Tee keskelle kuoppa.
Vaahdota muna. Sekoita muna, banaanisose, tuorejuusto, limen mehu ja sulttaanirusinat.
Lisää seos kulhon kuoppaan hyvin sekoittaen.
Laita seos voideltuun vuokaan ja tasoita pinta.
Paista uunin 180-asteessa n 45 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla kakun keskeltä.
Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa. Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkausta.
 Siivilöi pinnalle tomusokeria.
 

2 kommenttia:

  1. Nam, varmasti hyvää ♥

    VastaaPoista
  2. Oli hyvää, hieman erilainen banaanikakku.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.