torstai 11. elokuuta 2016

Kasvislasagne

Kasvislasagne oli tänään lounasruokana. Kokeilin hieman erilaista versiota.
Lasagne onnistui hyvin ja myös maistui.

Lasagnelevyjä (täysjyvä) 9 kpl
Kasviskastike  
1 1/2 keskikokoista sipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl kasvisrasva/voiseosta 
300 g kukkakaali huuhdeltuna, pilkottuna kukinnoiksi
2 keskikokoista porkkanaa pestyinä ja paloiteltuna
1 palsternakka kuorittuna ja paloiteltuna
1/2 kesäkurpitsa huuhdeltuna ja paloiteltuna
2 dl kasvislientä
1 tl suolaa, 2 tl paprikajauhetta, 2 tl meiramia, 1 tl mustapippurirouhetta  
Hienonna kasvikset kutterilla.
Kuullota hienonnetut sipulit pannulla kasvisrasva/voiseoksessa.
Lisää pannulle hienonnetut kasvikset ja kuullota hetki. Käännä lämpö
pienelle ja jätä kasvisseos liedelle 15 minuutiksi.
Juustokastike
3 rkl vehnäjauhoja ja 3 rkl rasvaa 
Ruskista jauhot kevyesti.
5 dl maitoa, vatkaa se jauhoseokseen vähitellen. Anna kiehua muutama minuutti.
Sekoita mukaan ripaus mustapippuria ja meiramia.  
200 g naturel ruoka Koskenlaskijaa
Lisää juusto kastikkeeseen ja anna sen sulaa. Vatkaa tasaiseksi.
Kokoa lasagne
kasviskastike, juustokastike, lasagnelevyt. 
Jatka kerroksia, kunnes ainekset on käytetty.
Lisää lopuksi pinnalle viipaleina puolikas kesäkurpitsaa.
Ja aivan lopuksi juustoraastetta.
Kypsennä vuoka 175-asteessa n 45 minuuttia. 
Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua.

 
Lisäsin annokselle salaattia ja kukkakaalikukintoja sekä kesäkurpitsaviipaleita.  

Kasvislasagne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.