sunnuntai 14. elokuuta 2016

Jauhelihapihvit sienipastalla

 Tänään päädyin jauhelihapihveihin. Jauhelihaseokseen valitsin
kananmunan asemasta Koskenlaskija juoksevaa juustoa. Sitä vain sattui olemaan
avatussa purkissa ja päätin tyhjentää purkin. Sopi muuten oikein hyvin
10%n naudanlihalle. Lisukkeeksi keitin täysjyvä fusillipastaa, jonka kastikkeen korvasin 
oliiviöljyripauksella ja ruskeilla herkkusienillä.

Jauhelihapihvit
400 g 10% nautajauhelihaa (6 kpl pihvejä)
1 tl suolaa, 1 tl maustepippuria, 1 tl cajunpippuria
1 dl juoksevaa Koskenlaskijaa naturel ja 2 rkl grahamjauhoja
Sekoita taikina tasaiseksi käsin.
Muotoile pihvit, paina pieni kuoppa pihvin keskelle.
Anna seistä huoneenlämmössä noin 1/2 tuntia.
Paista voi/kasvisrasvaseoksessa kypsiksi.

Herkkusienet
1 rs ruskeita herkkusieniä 
puhdista ja pilko
Paista voi/kasvisrasvaseoksessa. Lisää suola.

Keitä pasta kypsäksi. Valuta ja lorauta pastalle hyvää oliiviöljyä.


Salaatti
Pehmeää keräsalaattia, kastike oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja, mustapippuri 
lisää mukaan viipaloitua kurkkua, tomaattia ja kuutioitua fetajuustoa
 
 

Yksinkertainen ja maukas ateria.

2 kommenttia:

  1. Maukkaalta näyttää ateria!
    Hyvää illan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Sari. Samoin myös sinne.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.