sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Mantelilohta, nauris- ja perunapaistokset

 Kirjolohifilee kypsyi tänään uunissa. Maustoin lohen mieleni mukaan.
Inspiroiduin maustekaapin äärellä ja valitsin mustapippurin lisäksi kanelia ja mantelilastuja.
Yllättävä yhdistelmä sopi loistavasti lohelle. Lisäsin vielä salaattisipulia.
Nauris pääsi myös uunissa haudutettuna lisukkeeksi samoin peruna paistoksena.
Maukas ateria. Jälkiruokana mustikkakakkua kahvin kera.
   
Naurispaistos
Kuori nauriit, tosin minulla oli vain yksi iso.
Viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
Levitä pieneen voideltuun uunivuokaan. 
Ripottele päälle sekoittaen suolaa ja lisää voinokareita.
Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.

 Perunapaistos
Pese ja kuori perunat. Viipaloi ne kuten nauriit.
Levitä voideltuun uunivuokaan.
Mausta; suolaa, savupaprikaa ja mustapippuria.
Sekoita mukaan salaattisipulin vartta.
Nostele pinnalle voinokareita.
Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Mantelilohi  
Pyyhi kirjolohifilee talouspaperilla.
Nosta filee laakeaan uunivuokaan.
Levitä fileelle salaattisipulisilppua, 
suolaa, mustapippuria, kanelia
Lopuksi pinnalle mantelilastuja
Kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia

*****

Mustikkakakku kahvin kera jälkiruokana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.