maanantai 29. heinäkuuta 2013

Suklaajuustolla kuorrutettu porkkanakakku

Lauantaina leivoin ihanaa suklaajuustolla  kuorrutettua porkkanakakkua.
Maraboupiladelphiajuustorasia oli ollut jo jonkin aikaa jääkaapissa.
Keksin, että käytän sen porkkanakakun kuorruttamiseen.
Porkkana, suklaajuusto ja appelsiini sopivat hyvin yhteen.
Se tuli todistettua tässä kakussa.

Suklaajuustolla kuorrutettu porkkanakakku
300g porkkanoita raastettuna
100 g vähäsuolaista voita mikrossa sulatettuna
4 kananmunaa
3 dl luomusokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
Kuorrutus
50 g voita mikrossa sulatettuna
160 g maraboupiladelphiajuustoa
50 g maustamatonta piladelphiaa
1 1/2 dl kaakaotomusokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
Kuori ja raasta porkkanat. Sulata voi 30 sekuntia mikrossa.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mukaan porkkanaraaste ja voisula.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne sekoittaen kananmunavoivaahtoon.  
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
Paista keskitasolla 200-asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata voi 20 sek mikrossa ja anna jäähtyä.
Sekoita tuorejuustot, kaakaotomusokeri ja raastettu appelsiinikuori
voin kanssa tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakkupohjalle.
Anna jähmettyä jääkaapissa ennenkuin leikkaat paloiksi.
Tosin en malttanut odottaa kuorrutteen jähmettymistä, vaan leikkasin ensimmäiset 
palat välittömästi. Oli niin hyvää.
Porkkanakakku vielä ehjänä.


4 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä. En ole kuulutkaan suklaajuustosta. Täytyy kokeilla matkan jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Hieman erilainen yhdistelmä, mutta luultavasti maistuvaa piirakkaa!:)

    VastaaPoista
  3. Hanne,
    Hyvää oli.

    annekatariina,
    Maraboypiladelpiaa on ollut jonkin aikaa juustohyllyssä.

    Melody,
    Pidin tästä suklaiseta kuorrutteesta enemmän kuin perinteisestä valkoisesta porkkanakakun kuorrutteesta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.