sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Lämmin parsakaali-porkkanasalaatti savulohelle

Tänään syötiin herkullista kalakaupan savulohta,
josta jo kerroin edellisessä postauksessa.
Valmistin lohen lisukkeeksi lämpimän salaatin
parsakaalista ja varhaisporkkanoista. Salaatinkastike oli myös lämmin, 
maapähkinät sopivat hyvin tämän salaatin kastikkeeseen.
Lisäksi kokosin vielä kylmän vihreän salaatin.

Lämmin parsakaali-porkkanasalaatti
Savulohta
250 g parsakaalia nuppuina 
4 varhaisporkkanaa paloiteltuna
50 g voita sulatettuna
1 rkl fariinisokeria
1 tl ruususuolaa
1 rkl omenaviinietikkaa
muutama rouhaisu mustapippuria
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
vajaa desi maapähkinöitä murskattuna tehosekoittajassa
Huuhtele kasvikset. Pilko porkkanat soikeiksi paloiksi.
Pilko parsakaali kukinnoiksi ja paloittele varret.
Laita pilkotut kasvikset niukkaan veteen, lisää ripaus suolaa.
Kiehuta kasviksia miedolla lämmöllä kannen alla al denteksi.
Laita kasvikset tarjoilulautaselle.

Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Lisää sekaan fariinisokeri, suola, etikka, 
mustapippuri ja valkosipuli. Kiehauta sekoittaen ja poista lämmöltä.
Sekoita sekaan maapähkinärouhe. Kaada valmiskastike tarjoilulautaselle kasvisten päälle. 

Tarjoile heti kylmän savulohen kanssa.
Lisää mukaan  vielä vihreää salaattisekoitusta.
 

1 kommentti:

  1. Ihanan värikäs ja terveellisen näköinen salaatti :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.