sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Broilerifileet ja riisi uunissa kypsytettyinä - persikkamaljat

Broilerifileet kypsyivät tänään uunissa ja samalla
kertaa kypsyi myös uuniriisi, johon lisäsin porkkanaa ja herneitä.
Jälkiruokana olivat persikkamaljat. Ne syntyivät nopeasti.

Broilerifileet uunissa kypsyttäen
Uuniriisi kasviksilla
4 broilerifilettä
1 dl vihreitä oliiveja
2 tomaattia lohkottuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl raastettua sitruunakuorta ja samanverran puristettua mehua
2 rkl hunajaa
kuivattua rosmariinia, tuoretta persiljaa silputtuna
ruususuolaa ja mustapippuria myllystä, paprikaa
rypsiöljyä
Lisää uunivuoan pohjalle rypsiöljyä.
Pyyhi broilerifileet talouspaperilla ja aseta ne uunivuokaan.
Liruttele fileille rypsiöljyä.  Raasta pinnalle sitruunaa ja purista mehua.
Lisää jokaiselle fileelle juoksevaa hunajaa.
Mausta fileet suolalla, mustapippurilla, paprikalla, rosmariinilla ja persiljalla.
Lisää vuokaan oliivit, tomaattilohkot sekä murskatut valkosipulikynnet.
Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes fileet ovat kypsiä.
*
2 1/2 dl pitkäjyväriisiä, 1/2 l kanalientä,
2 porkkanaa puolikaslantteina, 1/2 ps pakasteherneitä
Mittaa riisi uunivuokaan, lisää herneet ja porkkanat, ripauta hieman suolaa.
Kaada päälle kiehuva kanaliemi. Sekoita ja nosta vuoka uuniin.
Kypsennä noin 30 minuuttia. 
*
Sekoitin vielä melonisalaatin.

Persikkamaljat
Huuhtele persikat. Lohko ja paloittele kuutioiksi.
Aloita annosmaljojen täyttö persikalla, lisää muropikkuleipää muruina,
persikkaa, vaniljalla maustettua mascarponekermavaahto.
Lopuksi persikkakuutiota ja pikkuleipälohkoja.

1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta, tein broileriosuuden ja hyvälle maistui :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.