maanantai 4. helmikuuta 2013

Lohifilepihvi ja punajuuririisisalaatti - Vatkattu puolukkapuuro

Pitkästä aikaa söimme lohta.
Valmistin sen parhaalla tavalla, yksinkertaisesti ruususuolassa
pannulla paistaen. Olipa se todella hyvää.
Lisuke, punajuuririisisalaatti, täydensi  aterian.
 Kapriksilla  maustettu jogurtti-ranskankermakastike
sopi mainiosti sekä lohelle että salaatille.
Koska puolukoita on pakasteessa jälkiruoaksi sopi
keittää, ikuinen klassikko, vatkattu puolukkapuuro.

Lohifilepihvi

Leikkaa nahallisesta merilohifileestä noin 5 cm leveät pihvit.
Mausta ruususuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Kuumenna pannu ja levitä sille hienoa ruususuolaa kauttaaltaan.
Paista lohifileet joka puolelta kuumalla pannulla.
Käännä kukin sivu vuorollaan. Yhteensä paistoaika noin 10-12 minuuttia.

Punajuuririisisalaatti ja kastike
3 isoa punajuurta keitettynä, kuorittuna  ja suikaloituna
2 omenaa kuorittuna ja kuutioina
2 dl pitkäjyväriisiä + suolaa
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Sekoita keskenään suikaloitu punajuuri, omenakuutiot ja riisi.
Ripottele salaatille persiljaa.
Sekoita kastike
1 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
4 rkl ranskankermaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl kuivattua persiljaa
1 rkl hienonnettua kaprista
ripaus sokeria ja suolaa

Vatkattu puolukkapuuro
1 dl vettä, 4 dl pakastepuolukoita
2 dl sokeria ja 1 1/2 dl mannasuurimoita
Keitä puolukoita 10 minuuttia vedessä. Siivilöi kuoret pois.
(Syömme kuorisoseen aamiaisella)
Sekoita joukkoon sokeri. Vispilöi mukaan mannasuurimot.
Keitä sekoittaen noin 10 minuuttia.
Anna jäähtyä ja vatkaa vatkaimella vaalean kuohkeaksi.
Tarjoa löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.

2 kommenttia:

  1. Ihana salaatti!

    Mikä sattuma: Minulta on tulossa kohta kuhaa ja punajuurta;-)

    Käytän kaikkiin salaatteihin tzazikia, olen silleen tylsä, mutta pidämme siitä.

    VastaaPoista
  2. Punajuuri värjäsi salaatin ihanan pinkiksi. Ja salaatti oli hyvää.
    Kalalle juuri sopiva.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.