sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Liha-juurespata

Tänään ei ollut hernekeittoa, oli lihapataa.
Pitkään haudutettu liha.juurespata sopii hyvin ulkoilupäiväruokana.
Padan voi jättää uuniin miedolle lämmölle ja voi lähteä 
vaikka hiihtolenkille tai mäkeä laskemaan.
Minä valmistin padan uuniin päivällä ja
pari viimeistä tuntia se pysyi  70-asteen uunissa sopivan lämpimänä
ruokahetkeen saakka.
Omena-taatelipiirakan leivoin jo eilen ja sitä  nautittiin
kahvin kanssa jälkiruokana tänään.
Huomenna postaan ohjeen.

Liha-juurespata
800 g naudanpaistia paloina
2 rkl voita
2 tl suolaa, 2 tl paprikaa, 1 tl chilipippuria
5 dl kasvislientä luomua
400 g lanttua kuutioina
200 g palsternakkaa kuutioina
500 g perunaa kuutioina
1 iso punasipuli  ja 1 keltasipuli
10 kpl kuivattuja luumuja halkaistuna
vajaa desi ohrasuurimoita
Leikkaa jo paloiteltu liha tasakokoisiksi paloiksi. 
Ruskista liha voissa kuumalla pannulla kahdessa erässä.
Mausta. Lisää kiehuvaa kasvislientä  2 dl.
Kaada lihat liemineen pataan ja laita 175-asteiseen uuniin kypsymään.
Aloita juuresten käsittely, kuori ja kuutioi,
 leikkaa sipulit pienehköiksi lohkoiksi.
Ruskista lanttukuutiot voissa, lisää hieman suolaa. Lisää sipulit
ja kuullota hetki. Kaada lihojen joukkoon pataan.
Kuullota palsternakka- ja perunakuutioita hetki ja kaada loppu kasvisliemi
pannulle. Anna kiehahtaa ja lisää juurekset pataan.
Sekoita lihapadan joukkoon luumut ja ohrasuurimot. 
Kypsennä 175-asteessa kannen alla  tunnin verran.
Tarkista maku. Alenna lämpö 70-asteeseen ja anna hautua kannen alla
muutama tunti.
 Pataruoka on tässä kuvassa  kypsymisen alkuvaiheessa.

2 kommenttia:

  1. Oikein herkullinen talvikauden pataruoka. Uunissa haudutus on super.

    Palsternakka antaa makua ruualle kuin ruuaalle.

    VastaaPoista
  2. Oli oikein laskiaisruokaa.
    Hauduttamalla kypsyy ruoka itsekseen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.