maanantai 25. helmikuuta 2013

Juureskeitto

Kaupassa  ei tänään käyty.
Kaapista löytyi raaka-aineita  juureskeittoon.
Ensin etsin ainekset ja sitten mietin mitä niistä teen.
Viikon ensimmäinen keitto syntyi.

Juureskeitto
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli ja 1 valkosipulinkynsi silputtuna
2 isohkoa porkkanaa kuutioina
150 g lanttua kuutioina
1 peruna kuutioina
500 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
7 dl kasvislientä
suolaa, mustapippuria, tuoretta oreganoa, ripaus timjamia
ripaus sokeria
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulisilppua viitisen minuuttia.
Lisää juureskuutiot ja kuullota hetki.
Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja -pyree sekä oregano.
Anna kiehua kannen alla hiljakseen noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Mausta suolaa, mustapippuria, timjamia ja sokeria.

Keitosta on hitusen jäljellä huomisen annokseksi.

4 kommenttia:

  1. Keitot on kyllä tähän vuoden aikaan parhaita, lämmintä ja värikin niin pirtsakka :)

    VastaaPoista
  2. Energistä keittoa ja samalla väriterapiaa.

    VastaaPoista
  3. Naminami..ja auringon väriä lautasella. Minä teen keittoja ainakin kaksi kertaa viikossa..

    VastaaPoista
  4. Maireanna,
    Minäkin pyrin kahteen keittoon viikossa.
    Keittoja on kiva keksiä, niihin käyvät niin monet ainekset.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.