perjantai 8. helmikuuta 2013

Broilerisuikaleita riisillä ja salaatilla

Syntyipä tämän päivän pääateria vaivattomasti.
Ostin kaupasta maustamattomia broilerifilesuikaleita ja
tekaisin niistä mausteisen kastikkeen.
Kypsensin jasmiiniriisiä ja kokosin salaatin.
Salaattiin yhdistin kuivattuja, pehmeitä viikunoita,
ajattelin niiden sopivan broilerille ja sopivatkin.

Broilerifilesuikaletta riisillä ja salaatilla
400 g maustamattomia broilerifilesuikaleita
Pyyhi suikaleista liika kosteus.
Laita kulhoon ja sekoita mukaan mausteet,
suola, mustapippuri, curry, grillimauste, paprika
Anna vetäytyä huoneenlämmössä 1/2 tuntia.
Leikkaa puolikas pienestä keltasipulista silpuksi,
samoin silppua yksi valkosipulinkynsi.
Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota sipulisilput.
Lisää broilerifileet. Kypsennä 3-4 minuuttia kuumalla pannulla käännellen.
Alenna lämpö. Lisää vesitilkka ja ranskankermaa puolikas purkista.
Jätä hetkeksi hautumaan. Tarkista maku.
Keitä jasmiiniriisi broilerikypsytyksen aikana.
Sekoita salaattiin huuhdeltuina ja keräsalaatti revittynä
rucolaa, keräsalaattia, salanovaa.
Pilko mukaan yksi kevätsipuli varsineen.
Ripauta salaatille kevyesti sekoittaen
neitsytoliiviöljyä, suolaa, sokeria.
Viipaloi päälle kuivattua, pehmeää viikunaa.

2 kommenttia:

  1. Ihana annos ja varsin herkullisen näköinen salaatti :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, yksinkertaisen hyvää.
    Salaatit ovat herkkuruokiani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.