keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Suikalekastike luomulihasta

 Tammisen luomu suikaleliha kypsyi tänään kastikkeessa.
Täytyy myöntää, että eroa on maussa tavalliseen lihaan.
Kastike oli suussasulavaa ja maistui hyvältä perunoiden ja kanttarellien kera.

400 g naudansuikalelihaa luomua
Ota huoneenlämpöön n tunniksi.. Kuivaa talousparilla.
Mausta, suolaa ja mustapippuria. Ruskista öljyssä.
Nosta lihat kattilaan kiehuvaan lihaliemeen n 3 dl 
Pese ja leikkaa porkkana lanteiksi ja lisää lihapataan.
Pilko sipuli ja ruskista öljyssä. Lisää mukaan  suolaa ja cajunmaustetta
Siirrä sipuliseos kattilaan  Anna lihapadan kypsyä miedohkolla lämmöllä kannen alla.
Aivan lopuksi sekoita 1 1/2 rkl vehnäjauhoja 1 dl ruokakermaa.
Lisää seos kastikkeeseen ja anna kypsyä 5 minuuttia.
'*
Puhdista kanttarellit. Paista  öljytilkassa  ja lisää hieman suolaa.
Kypsennä lohkotut perunat täyteläisen kastikkeen lisukkeeksi.

Lisäsin vihreää mukaan eli friseesalaattia ja kurkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.