Leivoin tänään omenapiirakan ja kokeilin spelttijauhoja.
Ne maistuvat vehnäjauhoihin verrattuna täyteläisiltä ja maku on parempi.
Niissä ei ole vehnäjauhojen sitkoa, piirakka jää ohuemmaksi.
Maku kuitenkin ratkaisee, käytän jatkossa mieluimmin spelttiä.
Pohja
150 g leivontamargariinia sulatettuna
n 3 dl muscovadosokeria
1 dl ruokakermaa (10%)
1 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
6 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi
Aseta leivinpaperi uunipellile. Kaada taikina pellille ja levitä tasaiseksi.
Täyte no 1
4 omenaa kuorittuna, siemenkota poistettuna ja viipaloituna
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
Levitä omenaviipaleet uunilellille pohjan päälle.
Ripottele päälle kanelisokeriseos.
Täyte no 2
1 prk kermaviiliä
1 dl ruokakermaa (10%)
1 muna kevyesti sekoitettu
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi.
Levitä seos omenaviipaleille
Paista uunin 200-asteessa n 35 minuuttia
Omenapiirakka uunista otettuna. Valkoinen täyte peittää pinnan.
Omenapiirakka maistui kahvin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.