sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Omenapiirakka spelttijauhoilla


 Leivoin tänään omenapiirakan ja kokeilin spelttijauhoja.
 Ne maistuvat vehnäjauhoihin verrattuna  täyteläisiltä ja maku on parempi.
 Niissä ei ole vehnäjauhojen sitkoa, piirakka jää ohuemmaksi.
Maku kuitenkin ratkaisee, käytän jatkossa mieluimmin spelttiä.   
Pohja
150 g leivontamargariinia sulatettuna
n 3 dl muscovadosokeria
1 dl ruokakermaa (10%)
1 dl rasvatonta maitoa
2 munaa 
6 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi 
Aseta leivinpaperi uunipellile. Kaada taikina pellille ja levitä tasaiseksi.

Täyte no 1
4 omenaa kuorittuna, siemenkota poistettuna ja viipaloituna
 2 rkl  sokeria
1 tl kanelia
Levitä omenaviipaleet uunilellille pohjan päälle.
Ripottele päälle kanelisokeriseos.
Täyte no 2
1 prk kermaviiliä
1 dl ruokakermaa (10%)
1 muna kevyesti sekoitettu
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi.
Levitä seos omenaviipaleille
Paista uunin 200-asteessa n 35 minuuttia


 Omenapiirakka uunista otettuna. Valkoinen täyte peittää pinnan.

Omenapiirakka maistui kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.