lauantai 24. syyskuuta 2016

Kaalijauhelihalaatikko

 Tein uuden version kaalijauhelihalaatikosta.
Lopputulos oli maukas. 

1 1/2 dl  pitkäjyväriisiä
Kypsennä riisi suolalla maustetussa vedessä 3 dl n 12 minuuttia
1 kg keräkaali
Leikkaa kaali pieniksi suikaleiksi, poista kanta.
Nosta kaali kattilaan, lisää 2 dl vettä ja 1 tl suolaa.
Kypsennä liedellä noin 15 minuuttia. 
400g naudan 10% jauhelihaa
Ruskista jauheliha öljy/voiseoksessa
Lisää pannulle 3/4 dl pilkottua kesäsipulinvartta ja hienonnettu pienehkö sipuli
Mausta suolalla ja mustapippurilla
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää mukaan 1 rkl siirappia ja 2 tl meiramia
Levitä kaaliseos voideltuun uunivuokaan.
Sekoita keskenään 4 dl rasvatonta maitoa ja 2 kananmunaa .
Kaada tasaisesti vuokaan seoksen joukkoon.
Lopuksi levitä pinnalle juustoraastetta.
Nosta vuoka 170 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 1 tunti.
 
Lisäsin vuokaan persiljaa ja annoksille puolukkahilloa sekä salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.