sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Tomaattinen jauhelihamuhennos

 

Hyödynsin taas kaupan -30% tuotteita ja ostin rotukarjajauhelihaa.
Täytyy myöntää, että jauheliha erottui edukseen tavallisesta naudanjauhelihasta,
mausta sen kyllä huomaa.Valmistin tomaattisen version muhennokseen.
Tuli todella hyvää ja täyteläistä.

400g rotukarjanjauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
4 varhaissipulia ja 3 valkosipulinkynttä (pienehköjä)
1 tl mustapippurirouhetta ja 1 tl suolaa
100 g aurinkokuivattua tomaattia basilicaöljyssä (kuutioina)
n 10 kirsikkatomaattia kuutioina
Ruskista jauheliha rypsiöljyssä. Lisää pannulle sipulisilput ja mausteet, kuullota hetki.
Lisää tomaatit ja auringonkukkatomaatit.
Anna hautua noin 10 minuuttia.
Lisää 
1 dl ruokakermaa, 2 rkl tomaattipyrettä ja 100g pakasteherneitä.
Kypsennä noin 5 minuuttia sekoittaen.
 Tarkista maku. 


Hyvä jauhelihamuhennos maistui varhaisperunoiden ja salaatin kera.  

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Käynpä osallistumassa kiitos kutsusta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.