sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Sesamlohi uunissa

 Valmistin nopean lohiruuan uunissa kypsyttäen. Leikkasin lohifileen ohuiksi fileiksi,
 nahka jäi leikkuupöydälle. Fileet kypsyivät kuumassa uunissa  8 minuutissa.
Varhaisperunat sopivat lohelle hyvin, lisäksi salaattia ja vesimelonia.  

650 g merilohta  nahattomaksi filepaloiksi leikattuna
2 rkl soijakastiketta ja 1 rkl sitruunamehua
mustapippurirouhetta, ripaus suolaa
2 rkl sesaminsiemeniä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
Asettele leivinpaperi uunivuokaan. Nosta fileepalat vuokaan.
Sekoita soijakastike ja sitruunamehu ja levitä se fileille.
Lisää pinnalle mustapippurirouhe ja suola.
Ripottele päälle sesaminsiemenet.
Lisää fileille persiljaa silputtuna uunista tulon jälkeen.
Kypsennä uunin 225-asteessa ylätasolla noin 8 minuuttia. 

 Lohi uunista tulon jälkeen.
Lisukkeiksi perunoiden lisäksi sopi salaatti ja vesimeloni.

4 kommenttia:

  1. Mä ajattelin kans tänään testata seesaminsiemeniä ja seitiä :)

    VastaaPoista
  2. Moi Arleena.. sinulla on vielä kokkailua niin että kateeksi käy. Minulla joukkojen siirtyminen omiin keittiöihin on vaikuttanut siihen että vähemmän päivitän ruoka mielessä. ( 8 vuotta alkaa painaa.. ) Aiheeksi on tullut nyt pääasiassa muu elämänmeno.
    Kurkkaanpa sitten täältä näitä Sinun ohjeita... ja tuo ohje näyttää niin herkulliselta että yhden ihmisen talouskin ilahtui ja innostui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On minultakin into vähän haipunut. Ruokaa kuitenkin teen päivittäin, joten aina tulee välillä jotain postattua. Kahden hengen taloudessa mennään. Tämä ohje sopii kokkaajalle, joka ei halua kauan keittiössä viipyä. Tein eilen salaatin, johon sopivat ylijääneet lohifileet.
      Kiitos käynnistäsi, kurkkaanpa sinunkin blogiisi

      Poista

Kiitos kommentistasi.