Tänään sain ison nipun raparperia. Päätin valmistaa jälkiruuan kolmesta varresta.
Tein pannacottaa, koska raparperi on hieman kirpeää ja maitotuote tasoittaa maut hyvin.
Pohja
1 dl hyytelösokeria ja 1 tl vaniljasokeria
5 dl täysmaitoa
Sekoita ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 1/2 minuuttia.
Kaada seos annoskulhoihin. Anna hetki jäähtyä ja nosta kulhot jääkaappiin.
Anna hyytyä vähintään 3 tuntia.
Kiisseli
Kuori ja pilko kolme vartta kattilaan
Lisää mukaan 4 dl vettä ja vajaa desi sokeria
Keitä, kunnes raparperi on kypsynyt hajoavaksi.
Sekoita 2 rkl perunajauhoja vesitilkkaan.
Liruta perunajauho raparperiseokseen. Anna pulpahtaa liedellä.
Kaada kiisseli vatiin jäähtymään.
Ota jähmettyneet maitokulhot jääkaapista.
Annostele pinnalle kylmä kiisseli.
Lisää pinnalle muutama mansikka.
Nauti.
Oli hyvää ja raikasta.
Pannacottaan hyytelösokeri Multia, ei hyytelösokeria!
VastaaPoistaTotta, käytin Multiaa.
VastaaPoista