Tänään helteestä huolimatta valmistin lounaan uunissa.
Oikeastaan se on helteellä hyvä valinta, koska ruoka kypsyy kuin itsestään uunissa.
Lisukkeeksi sekoitin mozzarellasalaatin.
Ruoka maistui ja ruokajuomaksi sopi hyvin jääkylmä vesi.
350 g rintafileitä suikaleiksi leikattuna
2 1/2 dl pitkäjyväriisiä, esim Arborio
6 dl kiehuvaa kasvislientä
rypsiöljyä, 2 valkosipulinkynttä pienittynä
1/2 tl suolaa, 1 rkl currya, cajunjauhe, 1 tl mustapippurirouhetta 2 rkl soijaa,
1 ps hernemaissipaprika pakaste
2 dl ranskankermaa 10%
pinnalle rucolaa
Paista kevyesti rypsiöljyssä fileesuikaleet ja mausta suolalla, valkosipulilla ja currylla.
Mittaa riisit vuokaan. Kaada päälle kiehuva kasvisliemi
Lisää mukaan filee suikaleet ja loput mausteet.
Sekoita. Nosta 200-asteiseen uuniin ja anna kypsyä 30 minuuttia.
Lisää sekoittaen vuokaan pakastekasvikset ja ranskankerma.
Anna kypsyä noin 5 minuuttia.
Levitä lopuksi pinnalle rucolaa.
Uunirisotto on nyt valmista.
Sekoitin lisukesalaattiin
Pehmeää Tamsin keräsalaattia, ripaukset suolaa ja mustapippuria,
oliiviöljyä, pienittyä kurkkua, viipaloitua tuoretta luumua ja mozzarellapalloja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.