keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Perunasalaattia


Kotona odotti kaksi isoa jäävuorisalaattikerää, kun tulin töistä. Mies oli kävellyt päivällä torin poikki ja tehnyt ostoksia. Laitoin perunoita ja porkkanoita kypsymään. Otin salattikerän, se oli mehukas ja vastapoimittu.
Otin veitsen ja suikaloin salaattia, pilkoin joukkoon purjonpalan, kurkkua, tomaattia ja sekoitin salaatinkastikkeen. Neitsytoliiviöljyä, ripaus sinappia, vaaleaa balsamicoa, suolaa ja sokeria. Sekoitin kastikkeen sakenevaksi ja ripottelin sen salaattiin.







Jääkaapissa oli raejuustoa. Koska ranskankerman puuttuessa en voinut tehdä vaaleaa kermaista kastiketta, sekoitin salaattiin kastikkeen kumppaniksi raejuustoa.
Nyt oli salaatti viittä vaille valmis. Jääkaapissa oli pieniä vuohenjuustokiekkoja. Ajattelin ensin kypsentää niitä uunissa hetken, mutta torjuin ajatuksen energian tuhlaamisesta muutaman vuohenjuustokiekon takia. Pilkoin vuohenjuustoa salaatille ja lisäsin muutaman tomaattilohkon.
Perunat ja porkkanat olivat höyryävän kypsiä.
Kasasin salaattia lautaselle ja keskelle nostin peruna- ja porkkanalohkot. Ateria oli valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.