torstai 10. syyskuuta 2009

Omenapannukakku

Onko torstai pannukakkupäivä. Siltä ainakin tänään tuntui, kun valitsin jälkiruuaksi omenapannukakun. Syynä olivat omenat, joita nyt on tarjolla niin runsasti, että niistä vain on tehtävä jotain. Eikä pannukakku-valinta ollut ollenkaan huono. Kylmä jäätelö sopi mukaan hyvin.
Sillä aikaa kun pannukakku kypsyi uunissa, kokosimme lämmitetyille tortilloille täytteet ja söimme niitä alkuruuaksi.

Omenapannukakku

25 g margariinia
1/2 dl sokeria
1/2 l omenaviipaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl vaniljasokeria
kanelia
1 muna
4 dl rasvatonta maitoa



Tämä ohjeen koostumus sopii 22x30 cm uunivuokaan eli puolet uunipannusta.
Kuumenna uuni 250-asteeseen ja sulata rasva uunissa uunivuuassa. Ripottele rasvan joukkoon sokeri 1/2 dl ja viipaloidut omenat sekä kanelia. Omenalohkot saavat pehmitä uunissa 10 minuuttia.
Sekoita vehnäjauhoihin sokeri, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Lisää maito ja muna. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina omenalohkojen päälle uunivuokaan.
Kypsennä 250-asteessa noin 15 minuuttia. Alenna lämpö 200 asteeseen ja kypsennä 10-15 minuuttia.
Laitoin ripauksen hilloa kuumalle pannukakulle ja vaniljajäätelöä. Oikeastaan hilloa ei olisi tarvinnut. Makuasia kuitenkin.


Tortillojen täyte. Pannulla kuullotin silputtua purjoa, paloiteltua punaista paprikaa ja valkoista retikkaa. Mausteena suolaa ja mustapippuria. Kylmänä leikkeinä oli broileria ja kinkkua, tomaattia ja kurkkua. Kastikkeena dijon-sinapilla maustettua jogurttia, johon ripaukset suolaa, sokeria ja mustapippuria. Lämmitin tortillat pannulla ennen täyttämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.