maanantai 28. syyskuuta 2009

Kasvispiirakka

Tänään tyhjensin pakasteesta lehtitaikinan piirakkapohjaksi. Jääkaapista löytyivät kasvikset täyteaineiksi. Yksi retikka, pala juuriselleriä, ruusukaalia, kuivakaapista sipulit ja tomaatit.
Jämistä tuli loistava kasvispiirakka. Salatti olisi sopinut piirakan seuraksi, mutta säästin kauppareissun tänään ja piirakka maistui ilman salaattiakin. Jälkkäriksikin jäi hieman taikinaa, kun tein piirakan pienempään uunivuokaan enkä uunipellille.

Kasvispiirakka

2 pientä sipulia
1 retikka (ison porkkanan kokoinen)
7 ruusukaalinuppua
pala juuriselleriä
3 tomaattia
3 valkosipulinkynttä
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
basilikaa kuivattua
öljyä ja voita



Pilko sipulit ja kuullota niitä tilkassa voisulaa hetki. Poista ruusukaalen kannat ja pilko kaalet. Kuori retikka ja suikakoi. Kuori juuriselleri ja suikaloi. Lisää kasvikset sipulisilpun joukkoon, ripota suolaa ja kuullota niitä hetki.
Kauli huoneenlämmössä sulanut lehtitaikinapakaste. Mittaa uunivuokaan sopiva taikinalevy ja vuoraa sillä vuoka. Nosta pannulta kasvikset taikinalevylle. Esipaista 200-asteessa 10 minuuttia.
Viipaloi tomaatit kattilaan ja pilko joukkoon valkosipulit. Lisää joukkoon sokeria, ripaus suolaa, mustapippuria ja kuivattua basilikaa.

Pirskottele 2 rkl öljyä mukaan ja nokare voita. Kiehauta seos kattilassa ja kaada se piirakalle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.