maanantai 7. syyskuuta 2009

Jauhelihakastike

Toivomukset on mukava toteuttaa, kun on siihen mahdollisuus. Tänään sain toivomuksen, että jauhelihakastike olisi hyvää ja keitetyt perunat. Supisuomalaista arkiruokaa, joka on melkein jo perinneruokaa.

Jauhelihakastike

400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
1 prk (400g) tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa

2 tl rouhittua maustepippuria
1 dl ruokakermaa

Silppua sipulit ja kuullota niitä öljytilkassa. Lisää jauheliha ja ruskista se käännellen. Lisää jauhot, maustepippuri ja suola. Sekoita hetken aikaa. Lisää tomaattimurska ja -pyree, vesi, sokeri, basilika ja oregano. Kaada kastike kasariin ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää ruokakerma. Sekoita hetki ja tarkista maku.
Nauti keitettyjen perunalohkojen ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.