Liha- ja juurespata

2 sipulia
4 porkkanaa
4 valkosipulin kynttä
1,5 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
n 1 dl vettä
2 tl paprikajauhetta
mustapippurirouhetta
3 rkl soijakastiketta
suolaa
6 perunaa
Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista. Ruskista lihapalat öljyssä padassa. Ripottele lihoille hieman suolaa. Leikkaa sipulit renkaiksi, pilko valkosipulinkynnet, viipaloi porkkanat. Lisää kasvikset lihojen joukkoon. Hauduta hetken aikaa, jotta kasvikset kuullottuvat. Ripottele pinnalle jauhot, sekoita ja lisää ruokakerma ja vesi. Mausta. Anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kuori perunat ja lohko ne. Laita perunat lihaseoksen päälle pataan. Hauduta uunissa 170- asteessa noin tunnin verran. Ripottele tarjottaessa pinnalle timjamia ja persiljaa.
Tähän aikaan perunoiden ja porkkanoiden kuori on niin ohut, että voit pestä ne, kuorimista ei tarvita.
Valmistin liha- juurespataa pari päivää sitten. Kiitän reseptistä jonka siirsin omaan arkistooni, koska annoimme, me syöjät (minä ja mieheni) maulle arvosanan kymppi!
VastaaPoistaTeet arvokasta työtä lahjoittamalla meille ohjeita, jotka itse olet tehnyt ja havainnut hyväksi.