tiistai 15. syyskuuta 2009

Kesäkurpitsakeitto

Tiistai on muodostunut kuin vahingossa keittopäiväksi. Ajattelin valmistaa kurpitsakeittoa. Tosin mielessä ovat olleet talvikurpitsat. Tänään en käynyt torilla, tein pienet ostokset lähikaupassa. Siellä oli vain kesäkurpitsaa. Ei muuten hullumpi valinta. Kesäkurpitsakeitto oli samettisen hyvää. Philadelphia 12%- sulatejuuston ostin lauantaina ihan vain varoiksi, kun oli tarjouksessa. Nyt sille oli käyttöä. Vieläkin tuntuu suussa ihana keiton pehmeys.

Kesäkurpitsakeitto

500 g kesäkurpitsaa
pala purjoa, käytin keskiosaa
1 iso valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä (käytin Keijua)
1 tl currya
2 jauhoista perunaa
3 dl kasvislientä
200 g sulatejuustoa, Philadelphia
10 tuoretta basilikanlehteä
ripaus valkopippuria ja suolaa



Pese ja pilko kesäkurpitsa paloiksi. Hienonna purjo ja valkosipuli. Kuullota kattilassa öljyssä hetki currya ja lisää kesäkurpitsapalat, purjo ja valkosipuli. Lisää kuutioidut perunat. Kuullota hetki ja lisää kuuma kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Lisää sulatejuusto paloina ja pilkottu basilika. Soseuta keitto. Mausta keitto rouhitulla valkopippurilla ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.