torstai 28. joulukuuta 2017

Mausteinen taatelikakku




Taatelikakku on muodostunut joulunajan traditioksi.
Tänä jouluna valmistin taatelikakun  mukaellen  muita reseptejä.
Halusin lisätä mausteita makeaan taatelikakkuun.
Sopivat oikein hyvin, kakkuun tuli hyvä makujen maailma.

Mausteinen taatelikakku 

300 g kuivattuja taateleita pilkottuna
  1 1/2 dl vettä
200 g kasvismargariinia
2 kananmunaa
2 dl tummaa siirappia
1/2 dl ruokakermaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta ja 1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia, 1 tl inkivääriä, vajaa 1 tl neilikkaa ja vajaa 1 tl kardemummaa
Kiehauta pilkotut taatelit vedessä, jäähdytä hieman
Lisää joukkoon pilkottu kasvismargariini vatkaten.
Vatkaa munat ja sekoita taikinaan. Lisää tumma siirappi.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja ruokasooda sekä mausteet siivilän läpi.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka halk. 24 cm.
Levitä taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa alatasolla n 45 min -1 tunti.
Kokeile kypsyys ennenkuin nostat kakun jäähtymään..
Avaa vuoka, kun kakku on jäähtynyt.



  Kakun voi myös koristella  esi pehmeillä tuoreilla taateleilla tmv
Käytin nyt vain tomusokeria 

Jotain pitäisi leipoa vielä uudenvuoden juhlaankin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.