lauantai 22. heinäkuuta 2017

Lehtipihvit kesäkurpitsalla

Sopivan mureat lehtipihvit oli leikattu sisäpaistista. Annoin niiden levätä 
huoneenlämmössä tunnin verran.Kesäkurpitsalla oli tärkeä tehtävä
tässä ateriassa. Ne mehustivat pihvejä ja toivat keveyttä ohuelle pihville.
Kastikkeeksi sopi kuusamolainen savuporotuorejuusto.

Lisukeperunat 
Ensimmäiseksi kypsensin pestyt ja lohkotut varhaisperunat.

Tomaattisalaatti 
Sekoita salaatti, lisää silputtua kevätsipulinvartta,
ripaus suolaa ja kylmäpuristettua rypsiöljyä,
lopuksi puolitettuja luumutomaatteja
ja ripaus sokeria. 

Kesäkurpitsaviipaleet pannulla paistettuna
Pese kurpitsa ja leikkaa pääpalat pois
Viipaloi juustohöylällä  kesäkurpitsaa pituussuunnassa.
Mausta ripauksella suolaa ja rouhaise päälle mustapippuria
Paista kuumahkolla pannulla kasvisrasvassa molemmin puolin 2-3 minuuttia.

Lehtipihvit 
Mausta huoneenlämmössä levänneet pihvit
suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna pannulla voi/kasvisrasvaseos.
 ja paista pihvit kuumahkolla pannulla molemmilta puolin 1 minuutti
Nosta pihvit ruokalautaselle ja levitä päälle kesäkurpitsaviipaleet
sekä savuporotuorejuusto.
Kokoa lautaselle salaattia, perunalohkoja.
 
Lehtipihville antoivat sopivaa lisämakua sekä kesäkurpitsa että savuporotuorejuusto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.