keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Sitruunabroileria ja juustokuorrutetut uuniperunat

 Tänään valmistui hyvää broileripihviä ja kuorrutettuja perunoita.
Ostin jyväbroilerin perhosfileet ja leikkasin ne kahtia.
Perunaviipaleet kypsensin vaivattomasti uunissa.

Sitruunabroilerifileet 

Anna broilerifileiden levähtää hetki huoneenlämmössä.
Kiehauta 2 1/2 dl kanalientä 
*
4 puolitettua broilerifilettä perhosfileistä ja ripaus suolaa
1 rkl voi/kasvisrasvaa juoksevaa
1/2 dl kanalientä 
Ruskista fileet voi/öljyseoksessa lisää fileille suolaa.
Kaada pannulle kanaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä n 15 minuuttia.
*
2 dl ruokakermaa 18%
1 rkl sitruunamehua ja 1 tl sitruunakuoriraastetta
vajaa tl paprikajauhetta, vajaa tl currya
2 rkl maizenaa
Sekoita ruokakermaan sitruunamehu ja -raaste. Lisää seos pannulle.
Lisää mukaan paprika ja curry.
Sekoita maissitärkkelys jäähtyneeseen kanaliemeen.
Lisää liemi pannulle sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi.
Hauduta  n 10 minuuttia kannen alla. 

Juustokuorrutetut perunaviipaleet

Kuori perunat ja leikkaa ne pystysyynnassa n 3/4 cm viipaleiksi.
 Levitä leivinpapri uunipellille. Asettele perunaviipaleet pellille (ei päällekkäin)
Valuta  perunoille juoksevaa Flora kasvisrasvaa.
Ripottele hieman suolaa. Paista keskitasolla 200-asteessa n 20 minuuttia.
Ota pelti uunista ja ripota perunaviipaleille kerma/edamjuustoraastetta.
Kypsennä vielä 10 minuuttia.

Sekoita lisukkeeksi salaatti.
Sekoitin pilkottua jäävuorisalaattia, kevätsipulia, kurkkua.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.