tiistai 1. elokuuta 2017

Rapsakat lohipuikot, uunibataattia, hernesose

 Sain inspiraation Yhteishyvän Ruoka-lehtisestä.
Valmistin hieman mukaellen ohjetta lohipuikot ja uunibataattia.
Pakasteherneitäkin löytyi pakasteesta, joten hernesose oli myös lisukkeena.

Lohipuikot
500 g nahatonta lohifilettä
1 tl suolaa
n 150 g hapankorppumurskaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl sitruunapippuria
2 kananmunaa
n 1 dl rypsiöljyä paistamiseen
Leikkaa lohi 3 cm leveiksi puikoiksi
Suolaa ja anna maustua n 30 minuuttia.
Jauha hapankorput. Mausta vehnäjauhot sitruunapippurilla.
Riko kananmunat lautaselle. Kääntele kalapuikot vehnäjauhossa, 
sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. 
Kuumenna 1 cm verran öljyä. Kypsennä kalapuikkoja öljyssä
kohtalaisessa lämmössä noin 3 min/puoli.

Uunibataatit 
Sillä aikaa kun lohi maustuu, valmista uunibataatit.
Pese n 450 g bataatti, leikkaa kuorineen 1 cm: paksuiksi lohkoiksi.
Liota bataatteja kylmässä vedessä pari minuuttia.
Valuta hyvin. Siirrä kulhoon ja lisää öljy ja mustapippuri.
Kääntele bataatteja ja nosta uunipellille. Paista 225-asteessa 15 minuuttia.
Käännä ja jatka kypsennystä n 10 minuuttia.
Mausta bataatit sormisuolalla lopuksi.

Hernesose
1 ps pakasteherneitä
1 rkl öljyä
1 rkl silputtua minttua
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
Kuumenna herneet vesitilkassa. Lisää öljy, survo tahnaksi ja mausta.
 
Tätä lohta teen useamminkin, lisukkeeksi sopii myös riisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.