Nyt on risoton vuoro. Risottoon sopivat raaka-aineet löytyvät aina kaapista.
Joskus on risottoriisi loppunut. Tosin sitä meillä ei satu koskaan.
Nyt otin kaapista kukkakaalipalan, sipulin ja valkosipulia risoton lisäksi.
Lopuksi lisäsin hieman pakasteherneitä väriä antamaan.
Kukkakaalirisotto 2:lle
2 dl arborio risottoriisiä
1 hienonnettu sipuli ja 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
n 100 g kukkakaalinuppuja pienittynä
3 rkl kasvisöljy/voiseosta
6 dl kiehuvaa kasvislientä
ripaukset hienonnettua timjamia, suolaa, valkopippurirouhetta
hieman sokeria
1 dl pakasteherneitä
1 1/2 dl parmesaaniraastetta, jos kaapissa ei ole niin emmentalraaste sopii myös
Kiehauta kasvisliemi liemikuutiosta
Kuullota öljy/voisekoksessa sipulit ja kukkakaalikukat kasarissa.
Lisää riisi ja kuullota hetki.
Mausta timjami, suola, valkopippuri ja sokeri.
Lisää kiehuvaa kasvislientä vähän kerrallaan, sekoita kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Jatka kasvisliemen lisäämistä, kunnes riisi on kypsää n 15-20 minuuttia.
Lisää risottoon pakasteherneet ja anna kypsyä muutama minuutti.
Sekoita joukkoon juustoraaste.
Risotto on valmis.
Mansikat maistuivat risoton lisukkeena
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.