perjantai 4. elokuuta 2017

Kukkakaali-savuporokeitto

 Keitot ovat nopeaa ja kevyttä ruokaa esimerkiksi lounaalla.
Eilen pyöräytin tämän kukkakaalikeiton, johon lisäsin jääkaapissa
olleen savuporosulatejuustoa.

Kukkakaali-savuporokeitto
2 keskikokoista perunaa kuorittuna ja kuutioina
1 keskikokoinen sipuli silputtuna
2 rkl rypsiöljyä
6 dl kasvislientä
n 450 g kukkakaalia huudeltuna ja kukinnoiksi pienittynä
suolaa
1 rs savuoporosulatejuustoa 
annoksille hienonnettua persiljaa
Keitä perunalohkoja n 10 minuuttia.
Kuullota perunalohkoja ja sipulisilppua  rypsiöljyssä 2-3 minuuttia.
Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Nosta sinne kukkakaalikukinnot
sekä pannulta kuullotetut perunalohkot ja sipuli. Lisää suola.
Anna kiehua n 5 minuuttia. Soseuta keitto.
Lisää keittoon sulatejuusto ja anna kiehahtaa sekoittaen , kunnes. juusto on sulanut.
Tarkista maku. Annostele ja lisää pinnalle silputtua persiljaa

Herkullinen keitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.