Tänään valmistui hyvää broileripihviä ja kuorrutettuja perunoita.
Ostin jyväbroilerin perhosfileet ja leikkasin ne kahtia.
Perunaviipaleet kypsensin vaivattomasti uunissa.
Sitruunabroilerifileet
Anna broilerifileiden levähtää hetki huoneenlämmössä.
Kiehauta 2 1/2 dl kanalientä
*
4 puolitettua broilerifilettä perhosfileistä ja ripaus suolaa
1 rkl voi/kasvisrasvaa juoksevaa
1/2 dl kanalientä
Ruskista fileet voi/öljyseoksessa lisää fileille suolaa.
Kaada pannulle kanaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä n 15 minuuttia.
*
2 dl ruokakermaa 18%
1 rkl sitruunamehua ja 1 tl sitruunakuoriraastetta
vajaa tl paprikajauhetta, vajaa tl currya
2 rkl maizenaa
Sekoita ruokakermaan sitruunamehu ja -raaste. Lisää seos pannulle.
Lisää mukaan paprika ja curry.
Sekoita maissitärkkelys jäähtyneeseen kanaliemeen.
Lisää liemi pannulle sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi.
Hauduta n 10 minuuttia kannen alla.
Juustokuorrutetut perunaviipaleet
Kuori perunat ja leikkaa ne pystysyynnassa n 3/4 cm viipaleiksi.
Levitä leivinpapri uunipellille. Asettele perunaviipaleet pellille (ei päällekkäin)
Valuta perunoille juoksevaa Flora kasvisrasvaa.
Ripottele hieman suolaa. Paista keskitasolla 200-asteessa n 20 minuuttia.
Ota pelti uunista ja ripota perunaviipaleille kerma/edamjuustoraastetta.
Kypsennä vielä 10 minuuttia.
Sekoita lisukkeeksi salaatti.
Sekoitin pilkottua jäävuorisalaattia, kevätsipulia, kurkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.