tiistai 7. maaliskuuta 2017

Luomulihapullat

 Ostin luomua naudanjauhelihaa, josta pyöräyttelin lihapullat.
Lisukkeina perunaviipaleet, salaatti ja paistettu sipuli sekä kastike.
Luomu oli todellakin erinomaista.

Luomulihapullat

400 g luomunaudanjauhelihaa 10%
suolaa, maustepippuria, savupaprikaa
1 kananmuna ja 1 dl kauralesettä
paistamiseen voi/kasvisrasvaseosta (juoksevaa)
Valmista taikina. Sekoita mausteet jauhelihaan.
Vatkaa muna kevyesti ja sekoita jauhelihaan.
Lisää kauralese sekoittaen. Pyörittele pienet lihapullat.
Paista pannulla voi/kasvisrasvassa. Nosta lihapullat kulhoon ja 
työnnä lihapullat uunin 75-asteeseen  odottamaan.

Suikaloi sipuli ja ruskista kevyesti pannulla.

Kastike
1 dl vettä ja 1 1/2 dl ruokakermaa 
Kiehauta. Lisää 1 1/2 rkl tummaa maizenaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä.
Lisää kastikkeeseen 1 tl dijonsinappia, 1 rkl omenahilloa,
 suolaa ja mustapippuria. Tarkista maku.

Kuori ja viipaloi perunat. Keitä suolalla maustetussa niukassa vedessä. 

Sekoita salaatti jääsalaattia, rucolaa, vuonankaalta ja punalehteä,
tomaattia ja kurkkua. Kastike vinaigrette.

Kannattaa kokeilla luomujauhelihaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.